12 jun 2012

151. HET NIEUWE GELUID

0 Reacties

“Daar doe je je vaste klanten geen plezier mee,” had ome Bram opgemerkt maar Fritsie was onvermurwbaar geweest.
Geen voetbal tijdens de EK in de Ingooi. En ook geen kroegtoernooi in de straat, geen voetbalpoel, geen tribune en als het aan hem lag ook geen TV.
“Dat kan je niet maken,” hadden Nico en Hansie daarop gezegd maar de uitbater van het eertijds zo vermaarde supporterscafé was doof voor hun argumenten.

“Ik kan geen krant opslaan of er heeft iemand iets te leuteren over dat EK. Nog erger, als ik m’n TV aanzet om effe naar het nieuws te kijken val ik in een programma over foebal. Foebal, foebal, foebal en nog eens foebal met die lachende halvegare Gijpekop als dieptepunt. Ik heb besloten om daar in de Ingooi paal en perk aan te stellen.
Futebol basta. Genoeg is genoeg.”
Omdat ze wisten dat verdere discussie in dit soort situaties zinloos was had de vaste kern van oersupporters zich in gedrukte stemming in z’n eigen hoek van de Ingooi teruggetrokken.
Geen samen gedeelde vreugde en smart dus de komende weken. Geen sappige afleveringen van de column die de naam van hun café droeg.  Niet meer samen in de Ingooi naar de wedstrijden kijken. Het werd ‘thuis bij de buis’.
“Misschien is het ook wel tijd voor een eigentijdse vorm van kijken en daarover communiceren,” had meneer Piet daarna voorgesteld. “Wordt het geen tijd dat we overgaan naar een Ingooifacebook of gebruik maken van Ingooitwitter?”
Het was duidelijk dat het idee even wortel moest schieten bij de mannen maar nadat ze de schok van het gebeuren met iets hartigs hadden weggespoeld werden de commentaren op het idee van meneer Piet geleidelijk positiever en bij het idee van Gajus om een soort flitseditie van de Ingooi te laten verschijnen ging er zelfs een zacht applausje op.
Dan noemen we dat de ‘ingooi.next’ stelde meneer Piet – trouw NRClezer – voor en zo gebeurde het dus.Met een rondje van meneer Piet als geestelijk vader werd de ingooi.next verwelkomd. Als symbool van een nieuwe tijd.

9-6-2012

Gajus


[begin]