01 mei 2002

54. We are the champions

0 Reacties

Hij is een beetje dik geworden, Brian May. Een beetje pafferig zelfs en Roger Taylor is ook duidelijk niet meer de jongste. En zonder Freddie Mercury zijn ze natuurlijk nog maar een flauwe afspiegeling van het Queen van vroeger maar klassiekers als ‘We will rock you’ kwamen er nog zonder problemen uit. En ‘We are the champions” werd door het op Koninginnedag massaal toegestroomde oranje publiek uit volle borst meegezongen.

Een paar dagen te vroeg had Fransie ’s avonds in de Ingooi te kennen gegeven want zijn geloof in het kampioenschap van z’n favorieten is onwrikbaar.
Alleen ome Bram was het allemaal wat te snel gegaan. “Queen, queen?” had hij gebromd. “Ze heet gewoon Beatrix hoor en wat is er mis met het goed nederlandse koningin?”
En zelfs nadat Nico hem had uitgelegd dat er natuurlijk met Beatrix niks mis was maar dat Queen een popgroep was waaraan we ondermeer de Ajaxfavoriet “We are the champions’ hadden te danken bleef de oude bloemenkoopman mopperen.
“Ik moet het allemaal nog zien, zondag bij NEC. Met al die jonge gasten weet je het nooit. De ene week spelen ze de sterren van de hemel en de week daarna struikelen ze over elke bal. Nee, ik hou de bloemen nog maar effe in huis. Trouwens, wat is er mis met “Op een slof en een schoen wordt Ajax kampioen”?
Met de opmerking dat hij nou maar lekker z’n biertje moest uitdrinken had Haagse Karel hem tenslotte gekalmeerd. Waarna hij vervolgens met een geheimzinnig gezicht iedereen naar zich toe had gewenkt.
“Luistert,” waren z’n eerste haast gefluisterde woorden geweest. “Luistert, ik heb het uit absoluut betrouwbare bron. Als, ik zeg als Ajax zondag kampioen wordt, wordt het elftal natuurlijk gehuldigd op het Museumplein. Mogen jullie even raden wie dan de muziek verzorgt.”
Even was het stil in de volle Ingooi en alle hersenen draaiden op volle toeren tot kennelijk bij Fransie als eerste het dubbeltje was gevallen.
“Je bedoelt toch niet dat eh ….., nee, dat zou helemaal te gek zijn, wil jij zeggen dat en, dat Queen dan weer komt, met ‘We are the champions?”
Het ongeloof was daarna bijna in plakken van de gezichten te snijden geweest en Frits had zelfs even geweigerd om Karel nog langer te tappen met de toevoeging dat deze maar beter een taxi naar huis kon nemen maar de voormalige inwoner van de hofstad had alleen maar geheimzinnig gelachen.
“Als ik jullie zou vertellen van wie ik m’n informatie heb”, had hij bij het afscheid gezegd, “Zouden jullie wel anders reageren maar nou, laat maar.” En vals maar hard fluitend had hij de Ingooi verlaten.
Wat hij floot? Dat moet je zelf maar even proberen te bedenken maar voor de ome Brammen onder jullie wil ik wel verklappen dat het eindigde op ‘of the world’.
erJeetje


[begin]