Dichterbij is ook leuk

Korte verhaaltjes over onze reizen in binnen- en buitenland.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bezoek aan Duisburg

Duisburg, met de auto 200 kilometer vanaf Amstelveen. We komen er regelmatig omdat m’n schoonzus er woont.
De stad Is er één van de reeks grote steden in het Ruhrgebied. Waar het nog altijd ruikt naar hoogovens, kolenmijnen en chemische industrie hoewel dat de afgelopen tien jaar sterk is gereduceerd. De laatste kolenmijn werd in 2008 gesloten.
Geen mooie stad, als je de plattegrond bekijkt meer een lappendeken van stadswijken en fabrieken waar het voor bezoekers moeilijk is om de weg te vinden.
Wel een oude stad. Er woonden een paar duizend jaar geleden – in de ijzertijd – al mensen en ook de Romeinen bouwden er een versterking. (meer…)

FAWLTY TOWERS IN MACHU PICHU

‘s Avonds tegen zessen wordt duidelijk dat we geluk hebben gehad met het weer want er valt een gigantische regenbui die ruim een uur duurt.
We gaan weer eten op het stationnetje. Deze keer bij een van de andere eethuisjes waar binnen een plaatsje voor ons wordt vrij gemaakt. Ik neem weer een Pizza die hier in een grote houtgestookte oven voor je gebakken wordt. Met een glas Peruaans bier goed te eten.
Bij het afrekenen ontstaat een situatie die je meegemaakt moet hebben om ‘m te geloven. We vragen namelijk om aparte rekeningen voor iedereen. Even ontstaat er wat paniek bij de knaap die ons heeft bediend maar na wat gefluister met z’n baas komt hij tot rust. (meer…)

Jean Claude

‘Hoe was dat nou, 4 weken vakantie in Frankrijk’?
‘Heerlijk, we hebben een actieve vakantie gehad dat wil zeggen veel gedaan. De eerste 2 weken kunstschilderend in de Dordogne met een stel bekenden.
De laatste twee weken een huisje gehuurd bij Jean­Claude Gibier in St.Vincent; dat is een piepklein gehucht in het Tarn Garonne gebied.’
Omdat we tegenwoordig nogal op ons gemak gesteld zijn hadden we in onze tijdelijke woning de beschikking over alle comfort waaronder twee badkamers. (meer…)

Niet bij brood alleen

Réalville is één van die talloze Franse plaatjes, waar de tijd ogenschijnlijk heeft stilgestaan.
Pleintje met kerk, gedenkteken voor de gevallenen in de oorlog van ’14- ’18, Mairie, cafeetje niet te vergeten en nog wat andere zaken. En bomen natuurlijk voor de schaduw; platanen, wat dacht je anders.
In Réalville zijn de huizen stokoud, deels met zogenaamde vakwerkbalken, die bijkans geheel door de houtworm opgevreten zijn. Dat zie je toch veel in Frankrijk, dikke eiken balken, die bijna poreus zijn. Eigenlijk verwonderlijk dat ze die houtworm niet tot nationale lekkernij hebben verheven zoals slakken en kikkerbilletjes. (meer…)