15 jan 2012

145. Een veelbelovend jaar

0 Reacties

Hoe het gisteren in de Ingooi was afgelopen vraag je? Je bedoelt met de nieuwjaarsreceptie?
Ah geweldig. Iedereen was er. En die slimmerd van een Frits had niet alleen de mannen van de vaste supportersgroep uitgenodigd maar ook hun partners. Moet je nagaan, voor het eerst in al die jaren mochten de vrouwen er ook bij zijn.
Wij waren niet te vroeg gegaan, visite van de kinderen, je weet hoe dat gaat en kwamen pas tegen zessen bij de Ingooi binnen. Wat denk je, zat de hele club al bij elkaar. Allemaal het hoogste woord natuurlijk, borreltje erbij, biertje, glaasje wijn en om de verrassing nog groter te maken werd om half zeven het voorgerecht van een compleet diner naar binnen gedragen door de jongens van la Remise en Jeu. Die waren eigenlijk gesloten op nieuwjaarsdag maar Frits had effe met ze gebabbeld. Toen ze van dat plannetje voor de nieuwjaarsreceptie hoorden wilden ze gelijk meedoen. Met een  vijfgangen diner, meteen een mooie gelegenheid om proef te draaien met de nieuwe kaart had Mehmet gezegd maar dat kan je wel aan die jongens overlaten.
Of er nog over voetbal gepraat werd? Je bedoelt over Ajax? Hebben we het nauwelijks over gehad.
Ja, Gijssie zat in een actiegroep die plannen uitwerkte voor een standbeeld van Jopie C. Ze waren ondermeer in overleg met de gemeente over de plaats waar het moest komen staan waarop ome Bram had voorgesteld om het op een markt neer te zetten omdat klokkie Coster, de schoonvader van C., toch ook ooit met min of meer ambulante handel was begonnen waartegen Haagse Karel bezwaar had gemaakt omdat de handel van ome Cor niet helemaal koosjer was geweest waarop meneer Piet om nadere toelichting had verzocht omdat hij veronderstelde dat het om de Coster van de diamonds ging wat door Karel werd gecorrigeerd omdat wat even daarvoor als ambulante handel was omschreven in feite ging om uit Zwitserland gesmokkelde horloges, waarop ome Bram toch weer over een markt was begonnen en de Albert Cuyp had voorgesteld want dan kon Jopie naast Andre Hazes staan waarbij op elk heel uur het succesnummer over bloed zweet en tranen zou worden gespeeld wat Nico op het idee bracht om de naam van de markt dan te veranderen in Andre Cruyffmarkt.
Zo was de avond voorbij gevlogen met serieuze gesprekken over de crisis afgewisseld met een beetje voeren waar het de Arenabewoners betrof. Je weet hoe dat gaat tot Hansie even te fel van leer was getrokken maar die was gelijk door z’n vrouw met een por in z’n zij tot de orde geroepen. En eigenlijk vond iedereen het verder wel goed. Dat gedoe bij de roodwitten moest vanzelf maar doodbloeden.
Freek? Ja, natuurlijk hadden ze naar Freek de Jonge gekeken. Voor een paar hoefde het niet maar het was nou eenmaal zo afgesproken en om kwart over tien zat de hele club toch voor de buis. D’r was alleen nogal wat geroezemoes in de zaak van andere klanten waardoor een aantal dames en heren het als gevolg van hun leeftijd moeilijk vond om alles goed te verstaan maar dat werd ook gauw verholpen door een aanwijzing van mevrouw Gajus.
“Je moet ‘m effe op teletekst zetten, Frits en dan op 888, dan wordt het ondertiteld.”
Het succes was groot. En helemaal toen de vrouw van Haagse Karel opmerkte dat er ook bij stond wanneer je moest lachen.
En de discussie na afloop? Die was een beetje in het water gevallen. Iedereen had eerst behoefte gehad aan een drankje en daarna was het eigenlijk tijd om op te stappen. Bovendien wilden er een paar nog even wachten met hun mening over wat Freek te vertellen had gehad. Die moesten waarschijnlijk eerst maandagochtend kijken wat dat grote ochtendblad er van vond.
Maar een heel geslaagde bijeenkomst.
En de jongens hadden gelijk de gezamenlijke wekelijkse clubavond in ere hersteld.
Ja, dat 2012 wordt nog een jaar waarin veel te gebeuren staat. Veelbelovend.

 2 januari 2012
Gajus Sr.


[begin]