04 mei 2014

153. De Animaris suspendisse verlaat het nest

0 Reacties

Al bijna 25 jaar verbaast de kunstenaar Theo Jansen de wereld met zijn van plastic buis gemaakte ‘beesten’ die aangedreven door windkracht in staat zijn om zelfstandig over zandvlaktes te wandelen. Voor iedereen die het een keer heeft gezien een fascinerend schouwspel.
Afgelopen zaterdag – 3 mei – was de sluitingsdag van de expositie in de voormalige turbinehal van de Haagse Electriciteitsfabriek. Het aardige was dat daarbij aan het eind van de middag de in de voorgaande maanden gemaakte Animaris Suspendisse de hal verliet en door een groep vrijwilligers naar het strand tussen Scheveningen en Kijkduin werd gedragen. Dwars door de stad met muziek.

De komende maanden gaat Theo met dit ‘beest’, het generator strandbeest, experimenteren op het strand waarbij hij zich wil concentreren op de verdediging tegen de periodiek optredende stormen in ons klimaat.
We waren erbij, in die immens grote hal van de Electriciteitsfabriek en om een uur of half zes bij de aankomst op het strand. Een kort 1 minuutfilmpje van het gebeuren hebben we al op you tube gezet. Daar kan je trouwens nog meer filmbeelden over Theo vinden.
Theo Jansen, een bijzonder man.
Maar nu eerst de foto’s.
erJeetje
theo jansen 006

theo jansen 014

theo jansen 026

theo jansen 027

theo jansen 034

theo jansen 069 Kopiëren

theo jansen 090

theo jansen 099

theo jansen 102


[begin]