02 aug 2003

66. Als we allemaal eens een mailtje sturen

0 Reacties

Laten we eerlijk zijn had ome Bram aan het begin van de avond gezegd. Zo kan het toch niet langer.
Het was een van die vele zomeravonden waarop je nog tot laat buiten kon zitten en de vaste supporterskring van Ajax -voor de verandering eens in volledige samenstelling aanwezig- had zich daarom op het terras van de Ingooi geïnstalleerd.

De stemming was aanvankelijk rustig en het koele bier ging er best in. Maar toen Maikel, het jongste lid van het gezelschap, Wim Kok definitief bij het gilde der zakkenvullers wilde indelen, kwam de discussie een beetje op gang. Te kort door de bocht was de mening van Gijssie maar men was het er wel over eens dat de voormalige rode voorman er beter aan had gedaan door het commissarisschap van de verzekeraars te weigeren. “Een dergelijke functie was niet in overeenstemming met z’n roots,” gaf Hansie te kennen en in deze constatering kon iedereen zich vinden.
Het gesprek verplaatste zich daarna naar de strapatsen van de broeders Balkenende en Zalm. Volledig de kluts kwijt was de mening van Nico. Nu al bezuinigingen plannen op basis van de verwachtingen over vier jaar. Ze kunnen nog geen drie maanden vooruitkijken. Voor hetzelfde geld trekt de economie volgend jaar aan en is er weer een overschot van miljarden.
Wat dat moet worden straks in september.


[begin]